Тип видання: Навчальні посібники

Рік видання: 2012

Автори – Євген Ковальчук, Богдан Остапович, Ярослав Ковалишин

Редактор – Наталія Плиса. Технічний редактор – Світлана Сеник. Комп’ютерне верстання – Любов Семенович. Обкладинка – Василь Роган.

Викладено фізико-хімічні основи функціонування хімічних і біохімічних сенсорів, нових аналітичних систем, які використовують для потреб людини в галузі охорони здоров’я, моніторингу стану навколишнього середовища, аналізу якості харчових продуктів. Подано сукупність сучасних підходів, спрямованих на розпізнавання частинок різної хімічної природи з допомогою чутливого шару, компонентами якого використовують оксиди та сульфіди металів з напівпровідниковими властивостями, електропровідні гелеподібні структури, ферментні системи та полімери, тощо. Запроваджено лабораторні роботи з конструювання та вивчення характеристик електрохімічних хемо- та біосенсорів на платформах електропровідних полімерів, що допоможе студентам здобути практичні навики роботи з сенсорними пристроями нового покоління.
Для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальностями “Хімія”, “Хімія довкілля”, “Екологія”, “Біохімія”, а також студентів відповідних спеціальностей природничих і технічних коледжів.

Ковальчук С. П. Хімічна і біологічна сенсорика : навчальний посібник / Є. П. Ковальчук, Б. Б. Остапович, Я. С. Ковалишин. – Львів : ЛНУ імені Івана Франка, 2012. – 340 с. ISBN 978-966-613-952-1.

45.00 грн.